Topics | Literature | Horror | Forløbsbeskrivelse
Forløbsbeskrivelse
Formålet med horrorforløbet er ikke at gøre enhver elev til tilhænger af horrorgenren, men snarere at bruge horrorgenren til at undersøge og understrege hvordan film, kunst og litteratur kan fungere. Genren adskiller sig fra mange andre i den ofte meget explicitte kommunikationsform. Hvor mere diskrete og inadskuende genrer siges at hviske sit budskabet er horrorgenrens explicitte kommunikationsform et råb. Forløbet ønsker desuden at undersøge genren med fokus på tværmedialitet som eksempelvis kommer til udtryk gennem Emily Carrolls webcomics, internettets creepypasta, memes, digte af
Edgar Allan Poe
, populærkulturens film samt mere traditionelle og moderne engelskfaglige tekster som noveller af
Stephen King
. På A-niveau er det også oplagt at inddrage mere komplekse analytiske termer som
intertextuality
og
meta
-elementer, men der er uanset niveau fokus på tekstanalyse, sproglig stil, og faglige metoder, samt i sidste ende at tilegne os en bedre forståelse af hvordan horrorgenren bidrager til forståelsen af os selv og vores kultur.
Primært materiale:
Stephen King - Suffer the little Children (1972)
Emily Carroll - His Face All Red (2010)
Edgar Allan Poe - The Tell-Tale Heart (1843)
Drew Goddard
- The Cabin in the Woods (2011)
Supplerende materiale:
Stephen King - Why We Crave Horror
Faglige mål på A-niveau:
Faglige mål på B-niveau:
Arbejdsformer, fokuspunkter og kompetencer:
Undervisningen bestræber sig, som altid, på at levere varieret og differentieret undervisning, men trækker på klassiske arbejdsformer som lærerstyret undervisning, individuelt arbejde, pararbejde og gruppearbejde og træner kompetencer som analytiske evner, formidling og kommunikative færdigheder, men også almene som at lytte og søge information.
Omfang
14 lektioner / ca. 30 sider