×
borderup

Topics | Literature | The Handmaid's Tale | Integreret grammatik

Integreret grammatik

Assignment #1

Videoen i denne opgave er et uddrag af Margaret Atwoods tale til The Tory Burch Foundation’s Embrace Ambition Summit: Confronting Stereotypes and Creating New Norms som blev afholdt I New York i april 2018.

a. Find og skriv i alt fem forskellige adjektiver.
b. Skriv for hvert eksempel hele sætningen og forklar hvilket ord adjektivet ligger sig til. Brug relevant grammatisk terminologi. Skriv dit svar på dansk.Assignment #2

Teksten i denne opgave er en post af FutureFilmmaker2000 på den amerikanske hjemmeside Reddit.

a. Kommenter kort på den sproglige stil i opslaget.
b. Find idiomer i teksten og kommenter på deres betydning.


handmaidsreddit

Assignment #3

Teksten i den følgende opgave er en post fra hovedrolleindehaveren i Hulu serien The Handmaid's Tale, Elisabeth Moss, på instagram fra den 16. marts, 2020.

a. Find verber i simpel tid og udvidet tid, og kommenter på brugen af disse.
b. Omskriv verberne fra præsens til præteritum.


coronahandmaids

Assignment #4

Teksten i den følgende opgave er en anmeldelse af Hulu serien The Handmaid's Tale sæson 1 fra det danske film magasin Ekko d. 3. juli 2017. Oversæt teksten til engelsk og vær særlig opmærksom på danismer.


Med en blanding af held og perfekt timing har den amerikanske streamingtjeneste Hulu set rigtigt ved at filmatisere Margaret Atwoods roman af samme navn fra 1985. Den handler om et dystopisk fremtids-USA, hvor kvinder er reduceret til fødemaskiner og demokratiske rettigheder byttet ud med et elitært regime.

Det er nemlig svært ikke at se forbindelsen mellem seriens temaer og politiske tendenser i vores 2017-samfund. Serien er ren fiktion, men den er samtidig et uhyggelig realistisk bud på en fremtid, hvor samfundet bryder sammen.Assignment #5

Teksten i den følgende opgave er et uddrag fra boganmelderen Clay Cormanys blog 30. september 2018. I teksten er der fem forskellige grammatiske fejl. Find og forklar fejlene. Brug relevant grammatisk terminologi. Skriv dit svar på dansk.


5fejl

Assignment #6

Videoen i den følgende opgave er et uddrag af et interview med skuespillerinden Ann Dowd som portrætterer Aunt Lydia i Hulu serien The Handmaid's Tale. Giv eksempler på brug af DO-omskrivning i interviewet samt andre måder at udtrykke emfase på. Brug relevant grammatisk terminologi. Skriv dit svar på dansk.Assignment #7

Videoen i den følgende opgave er et klip fra Hulu serien The Handmaid's Tale sæson 1 episode 10, "Night" fra 2017. Opstil et semantisk skema med udgangspunkt i klippet. Overskriften på det semantiske felt kunne eksempelvis være welfare, immigration, care eller sågar food.